Conferința ”Nutriția – Medicina viitorului”, ediția a III-a

Posted on 19 November 2013

Conferința ”Nutriția – Medicina viitorului”, ediția a III-a

Dietetica este o ramură a medicinei care studiază igiena și terapeutica alimentară.

Conform EFAD (European Federation of the Associations of Dietitians), dieteticianul este specialistul care deţine o diplomă în Nutriție și Dietetică, recunoscută de către autoritatea națională, care interpretează, comunică și aplică Știintele Nutriției în educarea și alimentația grupurilor de persoane și a indivizilor in stare de sănătate sau boală, pentru a oferi posibilitatea de a lua decizii practice, corect documentate în legătură cu alimentația și stilul de viață, în orice situație.

Astfel, Conferința Nutriția – Medicina viitorului, desfăşurată la Cluj-Napoca în perioada 24-25 octombrie 2013, s-a adresat în egala masură medicilor și farmaciștilor de toate specializările și calificările, inclusiv medicilor și farmaciștilor rezidenți, masteranzilor, doctoranzilor, cât şi asistenţilor medicali.

Dorim să oferim participanților la conferință posibilitatea însușirii și aprofundarii cunoștintelor despre nutriție și dietetică, a principiilor fundamentale, teoretice si practice, utile și adaptate fiecărei forme de specializare sau exercitare a profesiei.

Conferința este acreditată pentru medici și asistenți medicali cu 9 credite EMC și pentru farmaciști cu 15 puncte EFC.

Modalitate de desfăşurare:

Prezentări în plen, susţinere lucrări ştiinţifice studenţi, doctoranzi, masteranzi; sesiune postere

Comitet Stiintific:

Prof. Dr. Farm. Doina Miere – PRESEDINTE

Conf .Dr. Farm. Lorena Filip – Vicepresedinte

Prof.dr. Gabriela Roman
Prof.dr. Traian Bocu
Conf.dr. Ioan Veresiu
Conf. dr. Valeria Laza
Conf.dr. Simona Mirel
Conf. dr. Lenuta Popa
Sef lucr. Dr. Smaranda Oniga
Sef.lucr. dr. Florinela Catoi
Dietetician Laura Grecu

Comitet Organizare:

Conf .Dr. Farm. Lorena Filip – PRESEDINTE

Prof. Dr. Farm. Doina Miere – Vicepresedinte

Conf.Dr. Dan Rusu
Asist.Dr.Ana Maria Cozma
Asist.drd.Roxana Banc
Sef.lucr. Dr.Lucia Lotrean
Drd.Oana Stanciu
Dietetician Szekely Brigitta

 

Secţiuni ştiintifice:

  • Onconutriţia
  • Provocările dietei la copii
    • Nevoi ale dietei în perioada de creştere
    • Nevoi dietetice în cazuri speciale: prematuri, sportivi, copii cu maladii şi sindroame induse genetic, etc.
  • Stil de viaţă – Cum contracarăm viciile?
  • Nutriţia ca nevoie specială – diete şi atenţionări speciale în boli acute şi cronice (patologia adultului)
  • Nutriţia vârstnicului

Conferinte in plen:

Prof.dr. Jordi Manes Universitat Valencia
– The practical training of nutrition students at the university
Prof.dr. Gabriela Roman UMF Cluj Napoca
– Alimentatia sanatoasa intre Moderatie, Variatie si Placere
Prof.dr. Traian Bocu
– Stilul de viata si activitatile fizice scolare si universitare
Prof. dr. Gianina Crisan
– Lycium barbarum – goji
Conf. dr. Lenuta Popa
– Obezitatea nutritionala sau exogena la copii
Conf.dr. Ioan Veresiu
– Interventii nutritionale in complicatiile cronice ale diabetului zaharat
Conf. dr. Valeria Laza
– Pericole din alimentele “sanatoase”
Sef.lucr. dr. Florinela Catoi
– Diabetul zaharat și chirurgia metabolică
Sef lucr. Dr. Cornelia Bala
– Nutrigenetica, nutrigenomica –  implicatii in nutritia clinica
Dr. Adrian Copcea
– Ce pot învăța medicii de la dieteticieni? Dar dieteticienii de la medici?
Dr. Madalina Indrie
– Nutriția adolescentului
Dr. Amfiana Gherman
-Strategii psihologice de a face față poftelor

Prezentari:

Iulia Țuțui – Calitatea vieții și suportul nutrițional la pacientul oncologic, dietetician ADR
Ioana Raducu – Obezitatea ca factor de risc pentru cancerul de sân, dietetician
Andreea Negrea- Studiu privind promovarea consumului de fructe de padure in randul unei comunitati de prescolari din municipiul Cluj-Napoca
Brigitta Szekely – Prezentare Asociatia Dieteticienilor din Romania, dietetician, ADR
Laura Grecu – Renunțarea la fumat și creșterea în greutate, dietetician, ADR
Laura Biris – Educația nutrițională în managementul obezității, dietetician, ADR
Paul Potora – Importanța nutriției și a sportului în remodelarea corporală, dietetician
Andreea Hostina- Managementul tulburarilor de comportament alimentar, dietetician
Molnar Ervin – Perspectivele biotehnologiei în industra alimentară, Tg Mures, dietetician
Feliciana Roiban- Determinarea reziduurilor de antibiotice din clasa beta lactaminelor si a tetraciclinelor din laptele materie prima din zona Transilvaniei, Tg. Mures, dietetician
Alexandru Vartolomei – Spasmofilia, student
Andreea Verdeață – Impactul nutriției în disfuncția articulației temporo-mandibulară, student
Oana Stanciu- Potentialul fitoestrogenic al unor lignani din fructele de padure, farmacist
Sorina Adam – Rolul educatiei alimentare in tratamentul obezitatii, dietetician
Andrei Guranda- Diminuarea simptomatologiei bolii Lyme prin dieta, dietetician
Julean Tabita – Alimentația în gastrită și infecția cu Helicobacter pilory, dietetician

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>